
UKÁZKY SRÍLANSKÉHO JÍDLA

Rýžové nudle ( z červené a bílé rýže), čočkový dhal, kokosový sambol s mátou a koriandrem a tomatové čatní

Srílanské rolky s kuřecím masem, tuňákem nebo zeleninou

Kottu - srílanská placka, rozsekaná a podávaná s kuřecím či zeleninovým kari a zeleninou

Hoppers - křupavé mističky z rýžové mouky s omáčkou kari, vejcem a kokosovým sambolem

Kuřecí kari s plackou paratha

Lamprais

Okra kari

Rýže Buriyani s jogurtovou rajtou

Papadam

Kokosový sambol s cibulkou a rajčátkem

Rýžové pittu s mátovým sambolem a chutney z rajčátek

Krevetová tempura

Lamprais - kurkumová rýže s masem, lilkem a bramborovým karbanátkem

rýžové nudle s různými druhy kari

Dahl z červené čočky s koriandrem a kari listy

Pražené sardinky

Vegetariánský talíř

Pražené červené chilli

Polévka z červené řepy s kokosovým mlékem

Batátová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Smažená rýže s kuřecím masem

Wattalapam - dezert z kokosového mléka a jaggiri

Ďábelské krevety s limetkou a chilli

Černé vepřové kari na divoko

Kuřecí kari na černý způsob

Černé rybí kari

Rýže s několika druhy zeleninového a masového kari

Další verze tradičního Rice and Curry (Rýže s kari). Lilkové kari, kari z červené řepy, kokosový sambol z koriandru, bramborové kari

Typické srílanské Rice and Curry (rýže a kari)

Kuřecí kari s rýží, červenou řepou s kardamonem, okra kari a papadam